Ken je dat? Dat je een video aan het bekijken bent en meteen wilt kopen wat je ziet. Dit is wat het prijswinnende Spott.ai biedt. Sinds kort werken Blue Billywig en Spott samen. Dankzij deze integratie kun je eenvoudig producten binnen je video linken naar je webshop, wat directe aankopen vanuit video mogelijk maakt.

Case: Lidl België

Blue Billywig en Spott zijn recentelijk een samenwerking aangegaan voor de recept video’s van Lidl België. Lidl maakt al langer gebruik van interactieve video, zodat kijkers recepten kunnen downloaden en doorsturen. De integratie van Spott maakt nu directe aanschaf van producten vanuit de video mogelijk. Op dit moment gaat het om de non-food artikelen, zoals staafmixers, maatbekers en pannen.

Dit is een nieuwe stap in e-commerce en brengt nieuwe mogelijkheden voor adverteerders en merken. Door herkenbaar in beeld te verschijnen, kunnen kijkers direct producten aanschaffen. Zoals bedenkers Jonas de Cooman en Michel de Wachter het zelf noemen: “Shazam voor de e-commerce”.

Hoe werkt het?

De video’s van Lidl worden automatisch gescand door de app op zoek naar non-food producten. Zodra deze worden herkend, worden ze gekoppeld aan het juiste product in de database van Lidl. Deze koppeling zorgt ervoor dat de kijker in de video kan klikken om direct het product aan te schaffen.

Waarom werkt het?

Deze manier van producten aanbieden in video is efficiënt. Video is vergelijkbaar met een koper die door de winkel loopt en je producten bekijkt. Er is op dat moment dan geen verkoper, maar wel een mogelijkheid verder te klikken en zo meer informatie in te winnen, om vervolgens tot aankoop over te gaan.

Het aanbieden van producten in video plaatst ze in een context. In het geval van Lidl zie je in de recept video’s direct hoe de non-food producten worden gebruikt. Dat maakt de beslissing om over te gaan tot aankoop een stuk gemakkelijker.

Wil je meer weten over deze integratie? Neem dan contact met ons op.